TCPLIB

Request help / support from others for WG3 NT
Abraxis
Posts: 37
Joined: Sat Aug 08, 2020 8:49 pm

TCPLIB

Post by Abraxis »

Got a small problem. System is coming up ok, WGNT 3.30, but when I run some of the offline utilities I get an error that says TCPLIB missing.... Does anyone have an idea where to get this module? Thanks,
Abraxis/Len
Mainline Information Systems

daniel_spain
Posts: 197
Joined: Sun Aug 09, 2020 2:39 am

Re: TCPLIB

Post by daniel_spain »

Abraxis wrote:
> Got a small problem. System is coming up ok, WGNT 3.30, but when I run some
> of the offline utilities I get an error that says TCPLIB missing.... Does
> anyone have an idea where to get this module? Thanks,

major tcp/ip on 3.30? basically you have it disabled (DMD file) and it is a dependency of something you are running.
goto WGSDMOD and reenable it. IRC or DMA client maybe?
Check your installer of said products too make sure its legit. So many of them floating around, i have actual distros
from Vircomm's bbs.

Alternatively check all you *.DMD files i remember a similiar bug in wg 2.0 when upgrading from 2.10 -> 2.20 that forced it into disabled status.

Abraxis
Posts: 37
Joined: Sat Aug 08, 2020 8:49 pm

Re: TCPLIB

Post by Abraxis »

daniel_spain wrote:
> Abraxis wrote:
> > Got a small problem. System is coming up ok, WGNT 3.30, but when I run some
> > of the offline utilities I get an error that says TCPLIB missing.... Does
> > anyone have an idea where to get this module? Thanks,
>
> major tcp/ip on 3.30? basically you have it disabled (DMD file) and it is a
> dependency of something you are running.
> goto WGSDMOD and reenable it. IRC or DMA client maybe?
> Check your installer of said products too make sure its legit. So many of them
> floating around, i have actual distros
> from Vircomm's bbs.
>
> Alternatively check all you *.DMD files i remember a similiar bug in wg 2.0 when
> upgrading from 2.10 -> 2.20 that forced it into disabled status.


No tcp files there at all. Since I own darn near every product Vircom sold, I’m finding this kinda weird.
The installed files are From 20 years ago, and I know I never downloaded anything cracked.
Abraxis/Len
Mainline Information Systems

Abraxis
Posts: 37
Joined: Sat Aug 08, 2020 8:49 pm

Re: TCPLIB

Post by Abraxis »

[quote=Abraxis post_id=121 time=1597357781 user_id=60]
Got a small problem. System is coming up ok, WGNT 3.30, but when I run some of the offline utilities I get an error that says TCPLIB missing.... Does anyone have an idea where to get this module? Thanks,
[/quote]

I meant to say TCPLIB files....
Abraxis/Len
Mainline Information Systems

robmich
Posts: 9
Joined: Wed Aug 12, 2020 2:41 am

Re: TCPLIB

Post by robmich »

Which offline utilities are you trying to run? Are you getting the big red box while in the menu tree program?

Rob

Abraxis
Posts: 37
Joined: Sat Aug 08, 2020 8:49 pm

Re: TCPLIB

Post by Abraxis »

[quote=robmich post_id=126 time=1597368832 user_id=79]
Which offline utilities are you trying to run? Are you getting the big red box while in the menu tree program?

Rob
[/quote]

Yup, that’s one of them. The names of the others escape me right now.
Abraxis/Len
Mainline Information Systems

daniel_spain
Posts: 197
Joined: Sun Aug 09, 2020 2:39 am

Re: TCPLIB

Post by daniel_spain »

Abraxis wrote:
> [quote=robmich post_id=126 time=1597368832 user_id=79]
> Which offline utilities are you trying to run? Are you getting the big red
> box while in the menu tree program?
>
> Rob
> [/quote]
>
> Yup, that’s one of them. The names of the others escape me right now.

you're running 3.30 right? there should be no TCPLIB file dependencies.
you claim 20 years ago, were you running wg2 then and upgraded to 3.30 now?
i'm telling ya this brings back a dejavu.... i remember this exact bug where it
was telling me TCPLIBM was missing. but this was a wg2 issue. Trying to think
in terms of 3.30 what would be calling it, send a shot of *.MDF and *.DMD
it will only tell you that if an addon is not disabled that has a requirement in the
MDF file to require TCPLIB

like so:

[example]
; TCPMIDEC.MDF

Module Name: TCP/IP Mime Decoder

Developer: Vircom Inc. [SDU]

INTERNAL
UNCONDITIONAL

Requires: TCPLIB TCPSMTP
Replaces:

Install:

Online user manual:

DLLs: TCPMIDEC
MSGs:

Btrieve page size:
Btrieve files:

Cleanup:

Event-1:
Event-2:
Event-3:
Event-4:

Add-On Utility:

I need:

[/example]

in the above MDF file notice the Requires: TCPLIB? so if remove TCPLIB.MDF it will throw that error you're getting.
and removal can be physical removal or disabling by renaming it to TCPLIB.DMD

type WGSDMOD and look at your disabled addons, if none when it gives you the error tell me what module is giving the error.

Abraxis
Posts: 37
Joined: Sat Aug 08, 2020 8:49 pm

Re: TCPLIB

Post by Abraxis »

daniel_spain wrote:
> Abraxis wrote:
> > [quote=robmich post_id=126 time=1597368832 user_id=79]
> > Which offline utilities are you trying to run? Are you getting the big red
> > box while in the menu tree program?
> >
> > Rob
> > [/quote]
> >
> > Yup, that’s one of them. The names of the others escape me right now.
>
> you're running 3.30 right? there should be no TCPLIB file dependencies.
> you claim 20 years ago, were you running wg2 then and upgraded to 3.30 now?
> i'm telling ya this brings back a dejavu.... i remember this exact bug where it
> was telling me TCPLIBM was missing. but this was a wg2 issue. Trying to think
> in terms of 3.30 what would be calling it, send a shot of *.MDF and *.DMD
> it will only tell you that if an addon is not disabled that has a requirement in the
> MDF file to require TCPLIB
>
> like so:
>
> [example]
> ; TCPMIDEC.MDF
>
> Module Name: TCP/IP Mime Decoder
>
> Developer: Vircom Inc. [SDU]
>
> INTERNAL
> UNCONDITIONAL
>
> Requires: TCPLIB TCPSMTP
> Replaces:
>
> Install:
>
> Online user manual:
>
> DLLs: TCPMIDEC
> MSGs:
>
> Btrieve page size:
> Btrieve files:
>
> Cleanup:
>
> Event-1:
> Event-2:
> Event-3:
> Event-4:
>
> Add-On Utility:
>
> I need:
>
> [/example]
>
> in the above MDF file notice the Requires: TCPLIB? so if remove TCPLIB.MDF it will
> throw that error you're getting.
> and removal can be physical removal or disabling by renaming it to TCPLIB.DMD
>
> type WGSDMOD and look at your disabled addons, if none when it gives you the error
> tell me what module is giving the error.

Haven’t been able to find the culprit, guess I will just disable most of the modules, and reenable them one by one as I restart the server each time.

On a somewhat related note, I am suffering from an embarrassment of riches here: I own almost every piece of web/internet software out there, and am wondering about the best combination to use for a multi homed multiple website system that I hope to get up and running soon.

I own:

Murk works Worldsock
Webblaster Nt?
Gcomms ICO “of course”
Vircom AMIS, DMS client, Radius, TCPWEB2, and I think a couple more. Only one I don’t own is DMA server I think.
Weblines

The easy way would be to use the Vircom stuff, I believe, but no support....

Your thoughts are appreciated!
Abraxis/Len
Mainline Information Systems

Abraxis
Posts: 37
Joined: Sat Aug 08, 2020 8:49 pm

Re: TCPLIB

Post by Abraxis »

Abraxis wrote
>
> On a somewhat related note, I am suffering from an embarrassment of riches here: I
> own almost every piece of web/internet software out there, and am wondering about the
> best combination to use for a multi homed multiple website system that I hope to get
> up and running soon.
>
> I own:
>
> Murk works Worldsock
> Webblaster Nt?
> Gcomms ICO “of course”
> Vircom AMIS, DMS client, Radius, TCPWEB2, and I think a couple more. Only one I don’t
> own is DMA server I think.
> Weblines
>
> The easy way would be to use the Vircom stuff, I believe, but no support....
>
> Your thoughts are appreciated!


Solved part of the Vircom mystery above. Turns out Vircom never made TCP/IP or DMA Server for WGNT.
Abraxis/Len
Mainline Information Systems

daniel_spain
Posts: 197
Joined: Sun Aug 09, 2020 2:39 am

Re: TCPLIB

Post by daniel_spain »

Abraxis wrote:
> daniel_spain wrote:
> > Abraxis wrote:
> > > [quote=robmich post_id=126 time=1597368832 user_id=79]
> > > Which offline utilities are you trying to run? Are you getting the big red
> > > box while in the menu tree program?
> > >
> > > Rob
> > > [/quote]
> > >
> > > Yup, that’s one of them. The names of the others escape me right now.
> >
> > you're running 3.30 right? there should be no TCPLIB file dependencies.
> > you claim 20 years ago, were you running wg2 then and upgraded to 3.30 now?
> > i'm telling ya this brings back a dejavu.... i remember this exact bug where it
> > was telling me TCPLIBM was missing. but this was a wg2 issue. Trying to think
> > in terms of 3.30 what would be calling it, send a shot of *.MDF and *.DMD
> > it will only tell you that if an addon is not disabled that has a requirement in
> the
> > MDF file to require TCPLIB
> >
> > like so:
> >
> > [example]
> > ; TCPMIDEC.MDF
> >
> > Module Name: TCP/IP Mime Decoder
> >
> > Developer: Vircom Inc. [SDU]
> >
> > INTERNAL
> > UNCONDITIONAL
> >
> > Requires: TCPLIB TCPSMTP
> > Replaces:
> >
> > Install:
> >
> > Online user manual:
> >
> > DLLs: TCPMIDEC
> > MSGs:
> >
> > Btrieve page size:
> > Btrieve files:
> >
> > Cleanup:
> >
> > Event-1:
> > Event-2:
> > Event-3:
> > Event-4:
> >
> > Add-On Utility:
> >
> > I need:
> >
> > [/example]
> >
> > in the above MDF file notice the Requires: TCPLIB? so if remove TCPLIB.MDF it
> will
> > throw that error you're getting.
> > and removal can be physical removal or disabling by renaming it to TCPLIB.DMD
> >
> > type WGSDMOD and look at your disabled addons, if none when it gives you the
> error
> > tell me what module is giving the error.
>
> Haven’t been able to find the culprit, guess I will just disable most of the modules,
> and reenable them one by one as I restart the server each time.
>
> On a somewhat related note, I am suffering from an embarrassment of riches here: I
> own almost every piece of web/internet software out there, and am wondering about the
> best combination to use for a multi homed multiple website system that I hope to get
> up and running soon.
>
> I own:
>
> Murk works Worldsock
> Webblaster Nt?
> Gcomms ICO “of course”
> Vircom AMIS, DMS client, Radius, TCPWEB2, and I think a couple more. Only one I don’t
> own is DMA server I think.
> Weblines
>
> The easy way would be to use the Vircom stuff, I believe, but no support....
>
> Your thoughts are appreciated!

TCPWEB2 is the culprit. Thats the Major TCP/IP WEB server. Check TCPWEB2.MDM i believe its the web server.

Post Reply